Een geluk bij een ongeluk

Eind oktober 2019 vertrok er een groep ondernemers uit Noord-Nederland met hun vrouwen naar Ethiopië. De groep gaat onder leiding van Kemi, een gids van Compassion naar het Noorden van Ethiopië om sponsorkinderen te bezoeken. De terugreis is gepland op 4 november. Maar de terugreis wordt gecanceld en een dag uitgesteld. Daardoor is er tijd om op de 5e november een enorme vuilnisbelt (35 ha.) net buiten Addis Abeba te bezoeken.

De vuilnisbelt Addis Abeba

Op deze 35 hectare grote vuilnisbelt werken meer dan duizend mannen, vrouwen en heel veel kinderen. Ze verzamelen plastic en metalen om iets te verdienen. Ze wonen meestal ook op de belt. ’s Nachts is het er gevaarlijk. Er worden veel drank en drugs gebruikt.

Met ontzetting hebben we de vreselijke omstandigheden gezien en de agressie ervaren. Tijdens de afdaling worden we vergezeld door mannen, die geld van ons verwachten. Onder hen is ook Barnabas. Hij woont al 8 jaar op de vuilnisbelt. Hij spreekt goed Engels en spreekt Gertjan aan. Hij zegt, dat hij de belt af wil, zijn school afmaken en zijn leven wil veranderen.

On-Afrikaase snelheid

Gertjan dringt er bij de gids op aan om mensen te benaderen, die kunnen helpen. En – groot wonder – binnen een uur zijn er contacten gelegd. Dit is het begin van Stichting 5.11.

In december 2019 komt Barnabas van de vuilnisbelt, krijgt een klein onderkomen en kan starten met de opleiding verpleging. Die opleiding is voltooid, jammer genoeg blijft bijpassend werk nog uit, iets, dat Barnabas gefrustreerd heeft.

WORD DEEL VAN ONZE MISSIE

Zonder support redden we geen mensen! Steun onze missie met een maandelijkse gift. Kies je eigen bedrag. Wij houden jou van dichtbij op de hoogte van al het nieuws. 

Inkomende giften 11%

We hebben €2.000 per maand nodig!

Related Posts