De kennismaking

De jonge vrouw op de foto is Bastie, we ontmoetten haar op Koshe, de vuilnisbult in Addis Ababa. Bastie vertelde ons dat ze getrouwd is en twee jonge kinderen heeft. Haar man was op het moment dat wij haar spraken alcohol verslaafd en zorgde niet voor zijn gezin.

Bastie ging daarom “werken” op Koshe. Ze verzameld daar plastic, stof en papier om dit vervolgens weer in te leveren bij de opkopers. Op deze manier lukt het haar om af en toe wat geld voor eten te verdienen.

Een eigen winkeltje

We kwamen met elkaar in gesprek en vertelden haar over 5:11 en de projecten die we daar doen. Bastie vroeg of we haar konden helpen en we vertelden haar dat we zouden willen helpen om te starten met een winkeltje.

Bastie is het winkeltje gestart en begon ook actief naar de kerk te gaan. De evangeliste van de kerk was erg op haar en haar gezin betrokken en mocht bidden met de echtgenoot. Na verloop van tijd is hij gestopt met de alcohol.

Een leven weer op de rit

Door Corona ging het niet goed met haar winkel en moest ze stoppen. Ondanks dat de winkel moest sluiten is het wel goed gekomen, doordat haar man clean was en Jezus in zijn leven toe heeft gelaten kon hij er zijn voor zijn gezin. Hij is aan het werk, ze zijn verhuisd en het gaat goed met ze.

We zijn dankbaar dat we hier als 5:11 aan bij mochten dragen. God is goed!

WORD DEEL VAN ONZE MISSIE

Zonder support redden we geen mensen! Steun onze missie met een maandelijkse gift. Kies je eigen bedrag. Wij houden jou van dichtbij op de hoogte van al het nieuws. 

Inkomende giften 11%

We hebben €2.000 per maand nodig!

Related Posts